Arkivbilder

Mediegrafiker Robin Lund har opparbeidet et omfattende arkiv med bilder og filmklipp. Arkivet inneholder mye unikt materiell spesielt tilpasset det norske markedet.

Veiledende pris for arkivbilder samsvarer med Norges journalistlags frilanssatser, for tiden kr 2784,- (ekskl. mva) for én gangs bruk. Beregn femti prosent tillegg for luftfoto og undervannsfoto (altså kr 4176,- ekskl. mva.). For gjenbrukslisens, videresalgslisens, eksklusivitets-/utkjøpslisens og kunstfoto gjelder egne betingelser og priser tilgjengelig på forespørsel.

Ta kontakt for forepørsler om lisensiering. Husk å beskrive hvordan materiellet skal brukes.

Deler av arkivmaterialet er spredt tilgjengelig gjennom et utvalg bildebyråer. De forskjellige utsalgsstedene har egne priser og betingelser (disse prisene og betingelsene fordrer kjøp gjennom de enkelte bildebyråene, de tilbys ikke utenom). Noen bilder og filmklipp er tilgjengelig gjennom renommerte, internasjonale bildebyråer som Getty Images, Pond5 og Storyblocks (og noen verker ekslusivt for det enkelte byrået).

Arkivbildene tilbys som regel med brukslisens for én gangs bruk (RM énbrukslisens), men et lite antall bilder selges også med brukslisens for utvidet bruk (RF flerbrukslisens).

Bildebyråene Miidiia og Kosmos Mediarkiv har det meste av Robin Lunds bildeportefølje tilgjengelig for umiddelbar lisensiering og Mediarkiv har også videoporteføljen i arkivet. Som oftest vil det være enklest og rimeligst å bruke Kosmos Mediarkiv.

Bildene i Mediarkivet er spesielt priset for å kunne tilby rimelige alternativer og lettforståelig betingelser og følger ellers bransjenormene for tradisjonelle fotografer og bildebyråer. Mediarkivet har både nasjonalt og internasjonalt nedslagsfelt og er derfor priset i amerikanske dollar, ekskl. MVA.

Les gjerne også: Forespørsel om vederlagsfri bruk av bilder

Ta gjerne kontakt for et tilbud om du ønsker å kjøpe brukslisens for Robin Lunds bilder eller filmklipp som du kjenner til, men ikke finner i bildebyråene – eller om du ønsker pakkepriser ut over hva bildebyråene kan kalkulere. Det er da viktig at bruken beskrives godt for at du skal få riktig pris/lisens.

For manuell ordrebehandling utenom bildebyråene tilkommer ordrebehandlingsgebyr, fakturagebyr og evt. time-tillegg for ekstra etterbehandling eller spesialformatering.

Se for øvrig den generelle prisinformasjonssiden for filmklipp.

Rabatt

Skal du kjøpe mye? Da kan du be om rabatt.

Finner du ikke bildet du leter etter?

Her er en liste over de mest aktuelle nettstedene for å finne norske bilder.

Her er en liste over dyktige, lokale fotografer som har opparbeidet seg fotoarkiver fra Ofoten-regionen, og som kan ta oppdragsfotografering.

Lavpris-bilder

Det internasjonale bildebyrået Shutterstock har et gigantisk utvalg av både bilder, illustrasjoner og filmklipp til generell bruk og lav pris.