Arkivbilder

Mediegrafiker Robin Lund har opparbeidet et omfattende arkiv med bilder og filmklipp. Arkivet inneholder mye unikt materiell spesielt tilpasset det norske markedet.

Veiledende pris for arkivbilder samsvarer med Norges journalistlags frilanssatser, for tiden kr 2905,- (ekskl. mva) for én gangs bruk. Beregn femti prosent tillegg for luftfoto og undervannsfoto (altså kr 4357,- ekskl. mva.). For gjenbrukslisens, videresalgslisens, eksklusivitets-/utkjøpslisens og kunstfoto gjelder egne betingelser og priser tilgjengelig på forespørsel.

Ta kontakt for forepørsler om lisensiering. Husk å beskrive hvordan materiellet skal brukes.

Deler av arkivmaterialet er spredt tilgjengelig gjennom et utvalg bildebyråer. De forskjellige utsalgsstedene har egne priser og betingelser (disse prisene og betingelsene fordrer kjøp gjennom de enkelte bildebyråene, de tilbys ikke utenom). Noen bilder og filmklipp er tilgjengelig gjennom internasjonale bildebyråer som Pond5 og Storyblocks (og noen verker ekslusivt for det enkelte byrået).

Arkivbildene tilbys som regel med brukslisens for én gangs bruk (RM énbrukslisens), men et lite antall bilder selges også med brukslisens for utvidet bruk (RF flerbrukslisens).

Bildebyråene Miidiia og Mediarkiv har det største utvalget fra Robin Lunds bildeportefølje, tilgjengelig for umiddelbar lisensiering – og Mediarkiv har også videoporteføljen i arkivet.

Les gjerne også: Forespørsel om vederlagsfri bruk av bilder

Ta gjerne kontakt for et tilbud om du ønsker å kjøpe brukslisens for Robin Lunds bilder eller filmklipp som du kjenner til, men ikke finner i bildebyråene – eller om du ønsker pakkepriser ut over hva bildebyråene kan kalkulere. Det er da viktig at bruken beskrives godt for at du skal få riktig pris/lisens.

For manuell ordrebehandling utenom bildebyråene tilkommer ordrebehandlingsgebyr, fakturagebyr og evt. time-tillegg for ekstra etterbehandling eller spesialformatering.

Se for øvrig den generelle prisinformasjonssiden for filmklipp.

Kreditering

Husk at bildene må krediteres ved publisering.

Rabatt

Skal du kjøpe mye? Da kan du be om rabatt.

Finner du ikke bildet du leter etter?

Her er en liste over de mest aktuelle nettstedene for å finne norske bilder.

Lavpris-bilder

Det internasjonale bildebyrået Shutterstock har et gigantisk utvalg av både bilder, illustrasjoner og filmklipp til generell bruk og lav pris.