Arkivbilder

Mediegrafiker Robin Lund har opparbeidet et omfattende arkiv med bilder og filmklipp. Arkivet inneholder mye unikt bildemateriell som er spesielt tilpasset behovene til norske medier og næringsliv.

Veiledende pris for standard arkivbilder samsvarer med Norges journalistlags frilanssatser, for tiden kr 3230,- (ekskl. mva) for én gangs bruk. Beregn femti prosent tillegg for luftfoto og undervannsfoto (altså kr 4845,- ekskl. mva.). For gjenbrukslisens, videresalgslisens, eksklusivitets-/utkjøpslisens og kunstfoto gjelder egne betingelser og priser tilgjengelig på forespørsel.

Ta kontakt for forepørsler om lisensiering. Husk å beskrive hvordan materiellet skal brukes.

Deler av arkivmaterialet er spredt tilgjengelig gjennom et utvalg bildebyråer. De forskjellige utsalgsstedene har egne priser og betingelser (disse prisene og betingelsene fordrer kjøp direkte gjennom de enkelte bildebyråene, de tilbys ikke utenom), og noen verker tilbys eksklusivt gjennom det enkelte byrået.

Bildebyråene Miidiia og Mediarkiv har det største utvalget fra Robin Lunds bildeportefølje, tilgjengelig for umiddelbar lisensiering. Mediarkiv har også videoporteføljen i arkivet, mens Images of Norway tilbyr både bilde- og videolisensiering i tillegg til bildeprint på papir, lerret og i ramme. Et ørlite utvalg bilder og filmklipp er tilgjengelig gjennom internasjonale bildebyråer, som Pond5, Adobe Stock og Dreamstime.

Les gjerne også: Forespørsel om vederlagsfri bruk av bilder

Ta gjerne kontakt for et tilbud om du ønsker å kjøpe brukslisens for Robin Lunds bilder eller filmklipp som du kjenner til, men ikke finner i bildebyråene – eller om du ønsker pakkepriser ut over hva bildebyråene kan kalkulere. Det er da viktig at bruken beskrives godt for at du skal få riktig pris/lisens.

For manuell ordrebehandling utenom bildebyråene tilkommer ordrebehandlingsgebyr, fakturagebyr og evt. time-tillegg for ekstra etterbehandling eller spesialformatering.

Se for øvrig den generelle prisinformasjonssiden for filmklipp.

Kreditering

Husk at bildene må krediteres ved publisering.

Rabatt

Skal du kjøpe mye? Da kan du be om rabatt.

Finner du ikke bildet du leter etter?

Her er en liste over de mest aktuelle nettstedene for å finne norske bilder.

Godkjente bildebyråer

Internett av fulle av svindel-nettsider som på ulovlig vis tilsynelatende tilbyr fotografers verker enten gratis eller for betaling til usannsynlig lave summer, helt og holdent uten opphavspersonens viten eller tillatelse. Slike sider er selvsagt lureri som man må holde seg unna. Alle Robin Lunds bilder må lisensieres direkte fra fotografen eller fra godkjente bildebyråer som er listet på denne siden.