Det er over et tiår siden jeg helt sluttet å se på lineær-tv. Tv-kanalenes overdramatiserte og overproduserte mas etter å holde på oppmerksomheten mellom reklamepausene, ble for trettende. Jeg har derimot hatt stor glede av annonsefri YouTube Premium etter å ha droppet tv. Spesielt relativt nye YouTube-kanaler kan ofte by på en ekthet som tradisjonell tv helt mangler.

Under er fem av YouTube-kanalene som gir meg mest glede og inspirasjon for tiden, uavhengig av sjanger. De fortjener alle et langt større publikum enn de nå har. Tilfeldig rekkefølge.

Nikolai Schirmer
Nikolai briljerer både som skikjører, filmskaper og humørspreder. Det er et under at kanalen ikke har et større publikum, for dette er rett og slett spektakulært.

From where we are
Helena og Vincent forteller underveis på sin verdensreise i deres selvbygde campervan. Flotte folk, dyktig historiefortelling og nydelig cinematografi.

Christian Schaffer
Nok en «van life»-kanal. Denne har begynt å nå ut til langt flere seere, og begynner derfor å få tendenser til kleine sponsorater. Men Schaffer opplever uansett masse nydelig reise og natur, som hun viser frem med mesterlig kamera-arbeid.

Trail Mater
USA er en merkelig nasjon, og en av de merkelige tingene de driver er at de kjører doninger langt ut i ødemarka. Trail Mater er en spesialbygd bergingsbil som blir brukt til å hente kjøretøy ut av situasjoner de ikke burde vært i. Dette er vanlige arbeidsfolk som selv filmer arbeidsdagen sin. Produksjonskvaliteten er derfor lav, men det er også litt av sjarmen.

Camera Conspiracies
Denne kanalen er handler litt om Kasey Sterns jakt etter det perfekte kameraet for å lage videoer. Men det er mest bare tull. Og det kan være morsomt innimellom.