Focus på Getty Images
Å være eller å ikke være med i Getty Images, det er spørsmålet.

Nylig fikk jeg forespørsel om å selge foto/video gjennom verdens største bildebyrå. Og jeg er veldig usikker.

Talentspeiderne i Getty images hadde kommet over noen av filmklippene jeg har produsert, og blitt nok imponert til at de har forespurt meg om å bli med i deres relativt eksklusive klubb av fotografer/videografer. Det er vanskelig å ikke bli en smule beæret over forespørselen, siden det kun er forespurte folk som får bidra der.

Samtidig vet jeg at Getty er et rått, kapitalstyrt selskap som i prosenter betaler i laveste sjikt til fotografene av alle bildebyråene. Grunnen til at de kan tillate seg dette er at de pga. dominansen i markedet ennå har så overlegent salgsvolum at en del fotografer allikevel gjør gode penger gjennom Getty. En annen ulempe er at Getty krever eksklusivitet for verkene som selges gjennom dem. Altså vil jeg ikke kunne selge arbeidet gjennom andre kanaler, selv ikke gjennom eget nettsted. Og det kan utgjøre et betydelig inntekstap for verkene.

Konklusjonen er at jeg nok hiver meg med og lar dem få overta et lite antall verker, mest som en test. Om ikke annet er det litt morsomt å få navnet registrert i Getty-klubben.