Time-lapse

Time-lapse-videoer kan tilføre enhver videoproduksjon det lille ekstra.

Time-lapse-videoer (kalles også intervallfotografering eller fortfilm) er scener der bildesekvensene avspilles hurtigere enn hva som er normalt. Slik kan man presentere mer informasjon over kortere tid, eller oppnå visuelt slående effekter som ellers ikke vil vises i scenene.

Sekvensene vil tilføre ekstra verdi til produksjonen, enten det er snakk om spillefilm, informasjonsfilm, reklamefilm eller nyhetsinnslag og så videre. Hollywood-produksjoner inneholder gjerne én eller flere time-lapse-sekvenser, og det samme gjelder for det meste av tv-seriene du slapper av med om kvelden. Time-lapse er rett og slett en utmerket stemningsskaper.

Det er en del faktorer som bestemmer om en time-lapse-sekvens vil fungere eller ikke, da det ikke bare er å spille av en filmsekvens hurtigere for en god time-lapse. Time-lapse-opptak gjøres normalt med stillbildekameraer og man må gjøre de rette innstillingene for å oppnå gode resultater.

En del scener er spesielt egnet for time-lapse, som bygninger, konstruksjonsarbeid, fjern og nær natur og byscener.

Kjekt å vite: Time-lapse-fotografering kalles også intervallfotografering, og skrives gjerne både som time-lapse med bindestrek eller timelapse uten bindestrek.

 

Sammenlignet med tradisjonell fotografering eller filming, så er profesjonell time-lapsefotografering både ekstra tidkrevende og teknisk komplisert, noe som gjenspeiler seg i et noe høyere prisnivå.

Robin Lund kan tilby time-lapse-sekvenser av samme høye tekniske kvalitet som brukes av f.eks. National Geographic:

• Høyt dynamisk omfang
(Ved å fotografere med stillbildekameraenes RAW-format kan bildene etterjusteres for å få mer smell i farger og kontraster.)
• Statisk (på stativ)
• Lineær bevegelse (slider, to uker forvarsel for strekk over 20 cm)
• FHD (1080p Full-HD), bilde/sekund etter ønske
• Opp til 8K oppløsning (4K og 8K mot tillegg)

Pris på forespørsel, ta kontakt.
Priseksempel: Maks tre timer «on location», ett kamera på stativ, + etterarbeid; 3×20 sekunders ferdige sekvenser, kr 8900,- ekskl. merverdiavgift (pluss reise).

Time-lapse fra arkivet kan også lisensieres, les mer på Filmklipp prisinformasjon.

Eksempel på time-lapse-sekvens (kamera på stativ):

Eksempel på time-lapse med motorisert slider:

Eksempel på time-lapse «cityscape»: