Foto-sjangere

Denne siden gir en oversikt (alfabetisk) over flere typer fotosjangere og en beskrivelse av om sjangeren dekkes av fotograf Robin Lund.

Arkivfoto
Fotograf Robin Lund har opparbeidet seg et stort og unikt arkiv med bilder og videoklipp spesielt egnet for det norske markedet. Det meste av dette er tilgjengelig gjennom bl.a. bildebyrået Images of Norway.

Arrangementer
Fotograf Robin Lund dekker gjerne arrangementer, enten med foto eller video. Se mer info på siden oppdragsfoto.

Boligfoto
Boligfoto er ganske spesialisert, og ikke en sjanger fotograf Robin Lund dekker.

Bryllupsfotografering
Fotograf Robin Lund spesialiserer seg mot bedriftsmarkedet, og vil derfor ikke ta bryllupsoppdrag.

Dronefotografering
Fotografen har ikke sertifisering for kommersiell fotografering eller filming med drone, og tar derfor ikke oppdrag, men er ofte ute og lufter droner på privat initiativ fordi det er gøy med det unike perspektivet et kamera i luften tilbyr.

Event/evenement
Se arrangementer.

Fortfilm
Se time-lapse.

Fotojournalistikk
Robin Lund har bred erfaring med å kombinere foto og tekst, og kan gjøre oppdrag som innebærer både foto og tekst, forutsatt kapasitet. Beregn 100 prosent tillegg på oppdragsfotoprisene for tekst på inntil 2000 tegn (maks ett intervjuobjektekt/intervjurunde).

Intervallfotografering
Se time-lapse.

Konfirmasjonsfoto
Fotograf Robin Lund spesialiserer seg mot bedriftsmarkedet, og tilbyr derfor ikke konfirmasjonsfoto-oppdrag.

Landskapsfoto
Rett og slett fotografisk blikk på det utendørs landskapet. Robin Lunds bildearkiv inneholder en god del landskapsfoto, ofte også i form av time-lapse og luftfoto.

Matfoto
Profesjonell matfotografering er en svært spesialisert genre, og ikke noe fotograf Robin Lund dekker.

Naturfoto
I tillegg til landskapsmotiver inneholder naturfoto også mer spesifikk flora og fauna. Dette er noe fotograf Robin Lund i svært liten grad dekker.

Produktfoto
Dess bedre et produkt blir visuelt presentert, jo større appell vil det få hos potensielle kunder. Å oppnå et godt produktfoto krever kunnskap, planlegging og god etterbehandling. Fotograf Robin Lund kan levere produktfoto i topp kvalitet.
Tips: Se denne time-lapsevideoen (ekstern lenke) som gir et innblikk i hvordan produktfoto gjennomføres.

Portabelt studio
Fotograf Robin Lund har studioutstyr som kan settes opp midlertidig hos kunde. Det kan være snakk om portretter, helfigur og gruppebilder. Dette er spesielt hensiktsmessig for bedrifter med mange ansatte, slik at hver ansatt får minimalt med dødtid. Rigging kan dog ta en del tid, og det er ofte nødvendig med god plass (minimum 3m × 5m) selv for en- til to-personers motiv. Midlertidig studio kan også rigges for produktfoto.

Portrettfoto
Normalt tilbys ikke portrettfotografering, men kommersielle oppdrag kan utføres på forespørsel.

Strobisme
Strobisme handler om at man i mange (de fleste) tilfeller kan oppnå bedre fotoresultater ved å bruke blits som ikke er montert på kamera, også utenfor studioet. Av praktiske hensyn blir det da ofte brukt fjernstyring av små blitser. Fotograf Robin Lund kan fjernstyre én eller to studioblitser i felten, og 1-5 kamerablitser.

Studiofoto
Fotografen har studio for produktfotografering, men ikke for personfotografering.

Time-lapse
Fotograf Robin Lund kan være behjelpelig med flotte, korte time-lapse-sekvenser, opp til 8K-oppløsning.

Video
Robin Lund har både kompetanse og utstyr egnet for enkle videoproduksjoner.