Arkivbilder

Robin Lund har opparbeidet et omfattende bilde- og filmklipparkiv, og selger arkivmateriale gjennom flere bildebyråer. De forskjellige utsalgsstedene har egne priser og betingelser.

Arkivet inneholder mye unikt materiell spesielt tilpasset det norske markedet.

Store deler av foto- og videoklipp-arkivet er tilgjengelig online hos Mediarkivet, og kan kjøpes/lisensieres og deretter lastes ned direkte fra online-arkivet. Velg «Foto-/videoarkiv» i nettstedets hovedmeny, bruk søkefunksjonen eller velg eventuelt av underkategoriene direkte.

Les gjerne også: Forespørsel om vederlagsfri bruk av bilder

Mediarkivet har både nasjonalt og internasjonalt nedslagsfelt og er derfor priset i amerikanske dollar, ekskl. MVA. Prisene gjelder kun for online-kjøp gjennom Mediarkivet. For manuell ordrebehandling tilkommer ordrebehandlingsgebyr, fakturagebyr og evt. time-tillegg for ekstra etterbehandling eller spesialformatering.

Arkivbildene tilbys oftest med brukslisens for én gangs bruk (RM énbrukslisens), men et lite antall bilder selges også med brukslisens for utvidet bruk (RF flerbrukslisens).

Bildene i Mediarkivet er priset for å kunne tilby rimelige alternativer og lettforståelig betingelser og følger ellers bransjenormene for tradisjonelle fotografer og bildebyråer. Typisk vil brukslisens for arkivbilder koste mellom 400—9000 kroner, alt etter bruk. Arkivet inneholder også et knippe sterkt rabatterte illustrasjonsbilder med internasjonalt tilsnitt.

Brukervennligheten for Mediarkivet kunne vært bedre, men siden det er en teknisk løsning fra tredjepartsleverandør er det dessverre begrenset mulighet for å tilpasse eller forbedre.

Ta gjerne kontakt for et tilbud om du ønsker å kjøpe brukslisens for Robin Lunds bilder eller filmklipp som du kjenner til, men ikke finner i online-arkivet – eller om du ønsker pakkepriser ut over hva nettstedet kan kalkulere. Det er da viktig at bruken beskrives godt for at du skal få riktig pris/lisens.

Noen bilder og filmklipp er tilgjengelig gjennom internasjonale bildebyråer (og noen verker ekslusivt for det enkelte byrået), blant annet hos Getty Images, Pond5 og Storyblocks.

Se for øvrig den generelle prisinformasjonssiden for filmklipp.

Rabatt

Skal du kjøpe mye? Da kan du be om rabatt.

Finner du ikke bildet du leter etter?

Her er en liste over de mest aktuelle nettstedene for å finne norske bilder.

Her er en liste over dyktige, lokale fotografer som har opparbeidet seg fotoarkiver fra Ofoten-regionen, og som kan ta oppdragsfotografering.

Lavpris-bilder

Det internasjonale bildebyrået Shutterstock har et gigantisk utvalg av både bilder, illustrasjoner og filmklipp til generell bruk og lav pris.

Print Friendly, PDF & Email