Arkivbilder

Robin Lund har opparbeidet et omfattende arkiv med bilder og filmklipp. Arkivet inneholder mye unikt materiell spesielt tilpasset det norske markedet.

Deler av arkivmaterialet er spredt tilgjengelig gjennom et utvalg bildebyråer. De forskjellige utsalgsstedene har egne priser og betingelser. Noen bilder og filmklipp er tilgjengelig gjennom internasjonale bildebyråer som Getty Images, Pond5 og Storyblocks (og noen verker ekslusivt for det enkelte byrået).

Det meste av bilder og videoklipp er tilgjengelig online hos bildebyrået Mediarkivet, og kan kjøpes/lisensieres og deretter lastes ned direkte derfra. Velg «Foto-/videoarkiv» i nettstedets hovedmeny, bruk søkefunksjonen eller velg eventuelt av underkategoriene direkte.

Ut over bildebyråenes betingelser samsvarer mediegrafiker Robin Lunds veiledende pris for arkivbilder med Norges journalistlags frilanssatser, kr 2687,- (ekskl. mva) for én gangs bruk. Beregn femti prosent tillegg for luftfoto og undervannsfoto. For gjenbrukslisens, videresalgslisens og eksklusivitets-/utkjøpslisens gjelder egne betingelser og priser tilgjengelig på forespørsel.

Les gjerne også: Forespørsel om vederlagsfri bruk av bilder

Mediarkivet har både nasjonalt og internasjonalt nedslagsfelt og er derfor priset i amerikanske dollar, ekskl. MVA. Prisene gjelder kun for online-kjøp gjennom Mediarkivet. For manuell ordrebehandling tilkommer ordrebehandlingsgebyr, fakturagebyr og evt. time-tillegg for ekstra etterbehandling eller spesialformatering.

Arkivbildene tilbys oftest med brukslisens for én gangs bruk (RM énbrukslisens), men et lite antall bilder selges også med brukslisens for utvidet bruk (RF flerbrukslisens).

Bildene i Mediarkivet er priset for å kunne tilby rimelige alternativer og lettforståelig betingelser og følger ellers bransjenormene for tradisjonelle fotografer og bildebyråer. Typisk vil brukslisens for arkivbilder koste mellom 400—9000 kroner, alt etter bruk. Arkivet inneholder også et knippe sterkt rabatterte illustrasjonsbilder med internasjonalt tilsnitt.

Brukervennligheten for Mediarkivet kunne vært bedre, men siden det er en teknisk løsning fra tredjepartsleverandør er det dessverre begrenset mulighet for å tilpasse eller forbedre.

Ta gjerne kontakt for et tilbud om du ønsker å kjøpe brukslisens for Robin Lunds bilder eller filmklipp som du kjenner til, men ikke finner i bildebyråene – eller om du ønsker pakkepriser ut over hva bildebyråene kan kalkulere. Det er da viktig at bruken beskrives godt for at du skal få riktig pris/lisens.

Se for øvrig den generelle prisinformasjonssiden for filmklipp.

Rabatt

Skal du kjøpe mye? Da kan du be om rabatt.

Finner du ikke bildet du leter etter?

Her er en liste over de mest aktuelle nettstedene for å finne norske bilder.

Her er en liste over dyktige, lokale fotografer som har opparbeidet seg fotoarkiver fra Ofoten-regionen, og som kan ta oppdragsfotografering.

Lavpris-bilder

Det internasjonale bildebyrået Shutterstock har et gigantisk utvalg av både bilder, illustrasjoner og filmklipp til generell bruk og lav pris.

Print Friendly, PDF & Email